Start jakten på læreplass tidlig!

Vet du om en bedrift du har ekstra lyst til å jobbe i? Har du hatt praksis i Vg1 eller Vg2 et sted du gjerne vil tilbake til? Er det stor rift om læreplassene der du bor? Ta ansvar og vis interesse! Du kan kontakte bedriftene direkte. Bruk tid på å skrive søknad og CV, slik at bedriften faller for akkurat deg. Det er viktig å vise at du er engasjert, og du kan fint starte jakten allerede et år i forveien. Det er lærebedriftene selv som velger ut sine lærlinger. Derfor er det viktig at du fremstår fra din beste side i både søknad og CV, samt hvis du blir innkalt til intervju.

Hvordan søke læreplass?

Opplæringskontoret for fiskerifagene i Hordaland har oversikt over godkjente lærebedrifter der du bor. Snakk med oss for å se listen over bedrifter du kan kontakte. Dersom du ønsker læreplass et annet sted enn i Hordaland kan Fagopplæringskontorene  i de ulike fylkene hjelpe deg.

-Bruk muligheten du har i Yrkesfaglig fordypning for å vise deg frem for bedriften.
- Send søknad direkte til bedriftene. Husk å legge ved CV og kontaktinformasjon. Ta  kontakt med bedriftene på telefon i tillegg. Her finner du hvilke bedrifter som er medlem i Opplæringskontoret.

I tillegg til å søke direkte til ulike bedrifter, bør du søke om læreplass gjennom www.vigo.no. Fristen for dette er 1. mars. Du søker altså gjennom Vigo våren før du skal ut i lære.

Send søknad til Opplæringskontoret

Har du lyst på læreplass  i en av våre medlemsbedrifter bør du også registrere søknaden din direkte hos oss.  Da vet vi at du ønsker læreplass og kan hjelpe deg å skaffe plass.

(last opp søknad HER)

 

FOTO: FHL/INGUNN A. MÆHLUM

FOTO: FHL/INGUNN A. MÆHLUM

 

Læreplaner

Alle lærefag har læreplaner som beskriver det du skal lære i læretiden.

Alle oppdaterte læreplaner  er samlet på nettsidene til Utdanningsdirektoratet.

Last opp din læreplan:
 - Akvakultur
 - Fiske og fangst
 - Sjømathandler
 - Sjømatproduksjon
 - Matros
 - Motormann

FOTO: ALSAKER FJORDBRUK, FOTOGRAF ??

FOTO: ALSAKER FJORDBRUK/LENA VERMEDAL

FOTO: FJORD SERVICE/LENA VERMEDAL